Het gratis portaal voor buitenlandse woningen

Aankoop tips voor uw woning in Turkije

1. Oriënteert u zich niet alleen naar woningen van één bouwbedrijf of projectontwikkelaar maar kijk verder naar de mogelijkheden van de markt.

2. Kijk niet alleen naar woningen binnen uw budget. Door ook goedkopere en duurdere woningen te bekijken krijgt u beter in beeld wat u kunt kopen voor uw geld.3. Laat u goed informeren naar de betrouwbaarheid van de aanbieder van de woning.

4. Bekijk ook reeds opgeleverde projecten van een bouwbedrijf of projectontwikkelaar om de staat van oplevering te zien en te aanschouwen hoe de stand van zaken is na verloop van een aantal jaar.

5. Controleer of de woning die u wenst te kopen niet is gelegen op of nabij een militaire zone of beschermd gebied. Mensen zonder Turkse nationaliteit kunnen geen onroerend goed in eigendom verkrijgen wat is gelegen op of nabij een militaire zone of beschermd gebied.

6. Laat de koopakte voor aanbetaling en ondertekening controleren door een adviseur, makelaar of advocaat met kennis van zaken.

7. Doe geen (aan)betalingen voor ondertekening van een koopakte en stort deze niet op rekening van een makelaar of tussenpersoon in Turkije. Verzoek bevestiging van ontvangst van uw betalingen en omschrijf goed in de beschrijving waarvoor het geld is bestemd.

8. Voorkom contante betalingen.

9. Controleer een eventuele “off plan” aankoop regelmatig op vooruitgang en onderhandel zorgvuldig over een betalingsplan gekoppeld aan fases van oplevering.

10. Schakelt u ten alle tijden tijdig professionele partijen in voor ondersteuning en bespaar geen geld op zekerheden. Er is in Turkije geen partij met onafhankelijke zorgplicht naar zowel koper als verkoper zoals de notaris in Nederland, laat u derhalve ten alle tijden begeleiden door een makelaar en/of advocaat en/of adviseur met kennis van zaken om problemen en teleurstellingen te voorkomen.

Terug naar woningaanbod

De stichting van Turkije

Het moderne Turkije begint met de stichting van de republiek op 29 oktober 1923 (de republiek was al uitgeroepen op 2 januari 1921) op het van het Ottomaanse rijk overgebleven Turkse grondgebied, met Mustafa Kemal Pasja, die later de achternaam Ataturk aan zou nemen, als eerste president. 

geschiedenis

Turkije