Het gratis portaal voor buitenlandse woningen

Geen plaats voor belastingontduiking , uitwisseling in Eu van belastinggevens

Niet-ingezetenen
De EU wil dit nu harder aanpakken. Volgens de huidige EU-regels moeten Nederland, België en alle andere EU-landen informatie inwinnen over bepaalde inkomsten van niet-ingezetenen.

Inkomsten van personen die in een ander EU-land wonen of de nationaliteit van een ander EU-land hebben, moet de belastingdienst doorspelen naar die landen zodat de betrokkenen daar kunnen worden belast.

De regels gelden niet voor alle inkomsten en daar wil de Commissie nu iets aan doen. De EU-landen hebben daar trouwens uitdrukkelijk om gevraagd.



Internationale aanpak
Gemeenschappelijke EU-regels kunnen voorkomen dat de EU een lappendeken wordt van allerlei bilaterale afspraken met de VS en andere landen buiten de EU.

Ze garanderen ook dat alle EU-landen evenveel informatie krijgen, zodat ze in eigen land efficiënter belastingen kunnen innen.

Verder staat de EU met de nieuwe regels steviger in de onderhandelingen over wereldwijde normen voor het uitwisselen van fiscale gegevens.

In december 2012 publiceerde de Commissie al een actieplan voor een efficiëntere EU-aanpak van belastingontduiking en -ontwijking. Daarin zei ze ervoor te willen ijveren dat automatische informatie-uitwisseling internationaal de norm wordt.

Samen met de EU-landen zal de Commissie dat standpunt ook blijven verdedigen op de komende G8 (juni 2013) en G20 (september 2013).

Als de plannen het halen, moeten de EU-landen vanaf 2015 ook uitwisselen hoeveel loon of pensioen iemand ontvangt en wat hij verdient met bestuursfuncties, levensverzekeringen en onroerend goed.

Zie ook :Uw tweedewoning en de belastingdienst , 12 jaars termijn   http://www.tweedewoning.eu/news/item/6

Om zoveel mogelijk mazen in de wet te dichten wil de Commissie landen verplichten nog meer informatie te delen , onder andere over dividend, vermogenswinst en andere inkomsten, en rekeningtegoeden.

Geen plaats voor belastingontduiking , uitwisseling in Eu van belastinggevens