Het gratis portaal voor buitenlandse woningen

Tweedewoning en de belastingdienst (update 2010 )



...papieren tijger die de belastingdienst (de burger) enkel geld kost. Dezelfde dienst meldt tevens dat de kosten wel moeten opwegen tegen de lasten..... 
Het gaat deze fiscus dan vooral om de wijze van de verkrijging van deze woningen . En als dit met zwart geld is betaald , als voorbeeld, geldt
er een navorderingstermijn van 5 jaar . De situatie wil nu dat er Europeesch gesteld wordt dat de termijn van navorderen voor 12 jaar geldt. Maar is dit niet in strijd met het Europeesch Recht ? Het gerechtshof vond eerder dat dit niet in strijd is met het Europeesche recht. De Advocaat Generaal geeft echter nu het advies aan de Hoge Raad dat deze termijn wel degelijk in strijd is met het vrije kapitaals verkeer. Als een argument voor de langere termijn wordt aangedragen de langere informatie overdracht die landen onderling nu eenmaal met zich meebrengt , en dat in het digitale tijdperk. De Hoge Raad zal ons de oplossing voor deze discriminatie geven uiteindelijk. Jurisprudentie heeft al uitgewezen dat elke belemmering (in casu 5 of 12 jaar) tussen de lidstaten verboden is.
In en andere zaak heeft het Europesche Hof al eens eerder gehakt gemaakt van een zaak waarbij residenten en non-residenten van spanje verschillende woning verkoop winstbelastingen rekende. Dreiging met dit Hof heeft een voortijdige belasting winst percentage opgelevert van nu 18 procent (met een voorheffing van 3 % nu) Het kan dus wel in Europa .
Overbodig te melden dat er meerdere , soortgelijke , zaken meer aandacht krijgen in een Verenigd Europa.
Denkt u op dit moment aan eventuele huurinkomsten van uw woning in het buitenland ! Dit zijn inkomsten genoten vanuit het buitenland . En mocht de inspecteur u gevonden hebben wordt geadviseerd de zaak aan te houden totdat de Hoge Raad heeft gesproken.
In voorkomend geval dient er wel sprake te zijn van ''een nieuw feit'', een feit dat de inspecteur niet bekend was of redelijkerwijs niet bekend had kunnen zijn ,om met enige succes een navorderingsaanslag te kunnen opleggen.
Het hele spektakel geeft dan ook aan de grote wil maar tevens de onmacht duidelijk aan.
Het riekt tevens naar enige intimidatie alsof tweede woningbezitters per definitie kwaad-willend zijn.
Echter , om het rendement in box 3 zo gunstig mogelijk te laten zijn is het aan te raden de tweede woning met eigen geld te
financieren . Oftewel u maakt maximaal gebruik van de aftrekpost Dubbele Belastingheffing Buitenlands vermogen in
genoemde box.
Noot :per 1 juli 2005 is de Europesche Spaartegoedenrichtlijn in werking getreden. Hierin hebben alle lidstaten van de Eu afgesproken informatie met elkaar uit te wisslen . Men verkrijgt inzage in gegevens met betrekking tot lonen , pensioenen en onroerend goed. Gegevens over interest geven uw vermogens positie , enigszins, weer.
Update :  Zowel het Hof van Justitie en en de Hoge Raad zijn sinds 2010 van mening dat Nederland 12 jaar mag navorderen
 
bron: tweedewoning.eu  j.bleijenberg

Tweedewoning en de belastingdienst (update 2010 )