Het gratis portaal voor buitenlandse woningen

Tientallen miljarden Chinees geld naar vastgoed

Dat stellen vastgoedadviseurs in een interview met CNN. Voor de beurscrisis tussen maart 2014 en maart 2015 investeerden Chinezen al 29 miljard dollar in Amerikaanse woningen, becijferde Knight Frank. Credit Suisse voorziet dat Chinezen tussen nu en 2020 60 miljard dollar investeren in Australisch residentieel vastgoed.

Vorig jaar begon de Chinese economie af te koelen en daalden de Chinese vastgoedprijzen hard. Doordat de Chinese beurs sinds juni 40 procent van zijn waarde heeft verloren en de overheid de Chinese munt heeft gedevalueerd, vertrouwen Chinese investeerders hun land nauwelijks meer. De Chinese ‘wall of money’ zwelt de komende tijd dan nog veel meer aan, stellen de vastgoedadviseurs.

Commercieel vastgoed is ook zeer in trek bij hen. Dit jaar vloeit zo’n 20 miljard dollar Chinees geld naar grote commerciële vastgoeddeals, vergeleken met 5,5 miljard in 2012, aldus Knight Frank. Volgens de adviseur kijken de Chinese investeerders niet alleen meer naar topsteden als Londen, New York en Parijs. De investeerders beleggen ook in opkomende markten als Polen. In de VS kopen ze ook grote grondposities op voor enorme vastgoedprojecten, aldus een adviseur van Colliers.

In de Benelux hebben Chinezen tot nu toe vooral toegeslagen in Brussel. De afgelopen twee jaar waren Chinese staatsfondsen verantwoordelijk voor de grootste kantorendeals van elk honderden miljoenen euro’s. Alleen al omdat Chinese institutionele beleggers van de Chinese overheid sinds kort ook mogen beleggen in niet-Chinees commercieel vastgoed, verwachten de meeste analisten de komende jaren een enorme toename van Chinese vastgoedinvesteringen in Europa.

bron: www.vastgoedmarkt.nl 

Tientallen miljarden Chinees geld naar vastgoed