Het gratis portaal voor buitenlandse woningen

Handig: Dit huis kun je in tweeën splitsen na een scheiding !



Het concept is bedacht door social media-expert Omar Kbiri. Hij vertelt aan Daily Mail dat hij het vooral mooi vindt dat ouders op deze manier nooit ver van hun kinderen af hoeven te wonen. Kbiri benaderde het Nederlandse Studio OBA en die ontwikkelde Prenuptial Housing, ofwel wonen op huwelijkse voorwaarden.
De twee delen van het huis zijn gemaakt van koolstofvezels. Aan de buitenkant zorgen houten platen ervoor dat de woning er mooi als één geheel uitziet. De gedeeltes wordt bijeen gehouden door een eenvoudig verbindingsmechanisme. Vooralsnog is het huis alleen beschikbaar voor op het water. Gaat een koppel scheiden dan kunnen ze rustig van elkaar weg drijven.
Maar Vincent Ringoir van Studio OBA ziet ook mogelijkheden om de woning op wieltjes te zetten. Niet iedereen wil tenslotte op het water wonen en ook de regelgeving staat in Nederland nogal eens in de weg. Onder andere daarom richt Ringoir zich eerst op het buitenland. Voornamelijk op landen waar veel echtscheidingen zijn, zoals Portugal, België en Hongarije.

Handig: Dit huis kun je in tweeën splitsen na een scheiding !